حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

91030608021

با ما در تماس باشـید

آنتی اسکالانت اسیدی چیست؟

زمان مطالعه11 دقیقه

آنتی اسکالانت اسیدی چیست؟ - دموکریس
تاریخ انتشار : 3 آگوست 2024تعداد بازدید : 0نویسنده : دسته بندی : مقالات آنتی اسکالانت, مقالات مواد تصفیه آب
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

آنتی اسکالانت‌ها، جزو ماده‌های شیمیایی پرکاربردی شناخته می‌شوند که امروزه در صنایع مختلفی، استفاده می‌شوند. به‌طور کلی، آنتی اسکالانت‌ها ماده‌ای برای جلوگیری از تشکیل رسوب‌های ناشی از املاح معدنی و یا نمک‌های موجود در آب‌ها، استفاده می‌شوند.

نیروگاه‌های تولید برق، صنایع حفاری معدن و تولید نفت و گاز، جزو کارخانجاتی به‌شمار می‌روند که به‌صورت ویژه‌ای از این ماده برای جلوگیری از تشکیل رسوب بر جداره‌های فلزی سیستم انتقال آب و بخش‌های حیاتی تجهیزات استفاده می‌شود تا با این پیشگیری، به افزایش عمر مفید دستگاه‌ها و خطوط تولید کمک کنند.

هزینه‌های بالای دستگاه‌های صنعتی، صاحبان کارخانجات را بیش از پیش به استفاده از آنتی اسکالانت‌ها ترغیب نموده است.

آنتی اسکالانت اسیدی، جزو خانواده‌ی آنتی اسکالانت‌ها محسوب شده و دارای ویژگی‌های شیمیایی منحصر به خود است. این ماده‌ی شیمیایی، به‌طور خیلی ویژه در صنعت تصفیه‌ی آب آشامیدنی یا خوراکی استفاده می‌شود.

سیستم‌ها و روش‌های مختلفی برای تصفیه‌ی آب خوراکی و قابل استفاده برای انسان وجود دارد که یکی از این موارد، فرآیند تصفیه‌ی آب اسمز معکوس (Reverse Osmosis) نام دارد. قبل از خرید آنتی اسکالانت، از کارشناسان ما مشاوره بگیرید.

استفاده از آنتی اسکالانت اسیدی در سیستم تصفیه‌ی آب اسمز معکوس (RO)

در سیستم تصفیه‌ی آب اسمز معکوس، به‌عنوان یک فرآیند تصفیه‌ی آب چند مرحله‌ای شناخته می‌شود. در این روش، آلودگی‌ها از آب تصفیه نشده یا آب تغذیه، حذف می‌شود.

سیستم تصفیه‌ی آب خانگی اسمز معکوس، حداقل از ۳ مرحله برای دفع و نابودی آلاینده‌های موجود در آب، استفاده می‌کند. تصفیه‌ی آب اسمز معکوس، از یک غشای نیمه تراوا، با منافذ بسیار ریز و کوچک برخوردار است که در حین عبور آب، آلاینده‌ها و مواد مضر و خطرناک برای انسان را، به دام می‌اندازد.

میان سیستم تصفیه‌ی آب اسمز با سیستم تصفیه‌ی آب اسمز معکوس، تفاوت‌هایی وجود دارد. در ساختار تصفیه‌ی اسمز، آب با رد شدن از غشاء، برای به دست آوردن تعادل در دو طرف، غلظت بیشتری پیدا می‌کند. با این حال، در ساختار اسمز معکوس، از ورود آلاینده‌ها به سمت غشاء، با غلظت کمتر جلوگیری می‌شود. به عنوان مثال، در اسمز معکوس، هنگامی که به حجمی از آب شور فشار وارد می‌شود، نمک به سمتی کنار گذاشته شده و فقط آب تمیز از آن عبور می‌کند.

حال اگر بخواهیم به نقش آنتی اسکالانت اسیدی در سیستم و ساختار تصفیه‌ی آب اسمز معکوس اشاره کنیم، باید گفت که این ماده، در واقع یک افزودنی به آب، در مرحله‌ی پیش از تصفیه است.

پیش از اینکه آب آشامیدنی یا خوراکی، به غشاء اسمز معکوس بشود، آنتی اسکالانت به آب افزوده شده و از طریق سیستم، به حرکت در می‌آید. اگر از دریچه‌ی علمی بخواهیم به این موضوع نگاه کنیم، می‌توان گفت ماده‌ی شیمیایی آنتی اسکالانت، یک تاخیر زمانی میان بی‌کربنات و کلسیم منیزیم ایجاد می‌کند.

این تاخیر، به آب اجازه می‌دهد تا پیش از انجام هرگونه عمل یا واکنش شیمیایی که در آن رسوب تشکیل می‌شود، از غشاء عبور کند. در نتیجه به‌علت ساختار تصفیه اسمز معکوس، رسوب تشکیل نمی‌شود و در پایان، تمامی آلاینده‌ها از آب زدوده و حذف می‌شود.

فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت اسیدی

در میان ماده‌های شیمیایی محلول، معیاری برای اندازه‌گیری درصد قلیایی یا اسیدی بودن ماده وجود دارد. اگر یک ماده‌ی شیمیایی از میزان ph کمتری برخوردار باشد، در نتیجه اسیدی شناخته می‌شود و هر چه ph ماده بالا باشد، به‌عنوان یک ماده‌ی قلیایی نام معرفی می‌شود.

با این توصیف، آنتی اسکالانت اسیدی، محلولی شیمیایی است که از میزان ph کمتری برخوردار است. آنتی اسکالانت در نگاهی اجمالی، از ترکیب شیمیایی پلی الکترولیت دیانیونی (DAPE) برخوردار است.

این ترکیب، به آنتی اسکالانت در فرآیند تصفیه‌ی آب، برای بهبود عملکرد این ماده، یاری می‌رساند.

اسیدی بودن آنتی اسکالانت، در فرآیند تصفیه‌ی آب اسمز معکوس (RO) می‌تواند به‌صورت ویژه‌ای در کاهش رسوبات غشاء، اثرگذار باشد. صنایع تولید نفت و گاز و برخی شرکت‌های صنایعی مشابه (مانند نیروگاه‌های تولید برق) از این نوع آنتی اسکالانت برای سلامت و مراقبت بیشتر از تجهیزات‌شان در برابر رسوب و خوردگی‌های فلزات، استفاده می‌کنند.

فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت اسیدی - دموکریس
فرمول شیمیایی آنتی اسکالانت اسیدی – دموکریس

ترکیب آنتی اسکالانت اسیدی

آنتی اسکالانت‌های اسیدی که به‌طور عمده و ویژه، در صنایع تصفیه‌ی آب استفاده می‌شوند، به آنتی اسکالانت‌های فسفونات (Phosphonate antiscalants) شناخته می‌شوند. این نوع از آنتی اسکالانت دارای هیدروکسی اتیلیدن و دی فسفونیک اسید (HEDP) می‌باشد.

کاربرد آنتی اسکالانت اسیدی

آنتی اسکالانت اسیدی که از میزان ph کمتری نسبت به آنتی اسکالانت قلیایی برخوردار است، در صنعت تصفیه‌ی آب، به‌خصوص تصفیه‌ی آب با سیستم اسمز معکوس (RO) استفاده می‌شود.

از آنتی اسکالانت اسیدی، در فرآیند تصفیه‌ی آب، بهره‌گیری بسیار مناسبی می‌شود. سیستم یا فرآیند تصفیه‌ی آب اسمز معکوس (Reverse Osmosis)، به‌عنوان یکی از شناخته شده‌ترین انواع تصفیه‌ی آب، شهرتی جهانی دارد.

در این سیستم که فرآیند تصفیه‌ی آب در چند مرحله‌ی به‌هم پیوسته انجام می‌شود، آنتی اسکالانت اسیدی پیش از تصفیه شدن آب، به آب افزوده می‌شود تا مانع از شکل‌گیری و تشکیل رسوب شود.

آب خوراکی یا آشامیدنی، دارای املاح و ریز ذرات مشابه است.

این ذرات ریز می‌تواند در صورت عدم مقابله، کلونی‌هایی از رسوب را تشکیل دهد. شکل‌گیری این رسوب، چند ضرر بزرگ را به همراه دارد. در وهله‌ی اول به ساختار دستگاه تصفیه‌ی آب می‌تواند آسیب برساند و مانع از یک فرآیند مطلوب برای تصفیه‌ی آب شود.

پوسته‌پوسته شدن در فرآیند سیستم اسمز معکوس، می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به دستگاه و تجهیزات وارد سازد. در وهله‌ی دوم، می‌تواند بر کیفیت آب آشامیدنی تاثیر بگذارد. مزه و طعم بد آب، یکی از تاثیرات بد و مخرب این رسوبات می‌تواند باشد.

نکته‌ی قابل توجه در استفاده از آنتی اسکالانت اسیدی باید دانست این است که این ماده به علت دارا بودن از خاصیت اسیدی، کمتر در صنایع فولاد و آهن استفاده می‌شود.

از برخی انواع آنتی اسکالانت، در جهت جلوگیری از شکل‌گیری رسوب در دستگاه‌ها و تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود. تجهیزاتی نظیر دیگ بخار، برج‌های خنک کننده در نیروگاه‌های تولید برق و صنایع مشابه.

اما در این نوع از استفاده، که برای افزایش سلامت تجهیزات و بهبود کارکردی آن‌ها انجام می‌شود، باید دقت داشت که ماده‌ی ضد رسوب، اثر مضر برای تجهیزات نداشته باشد.

بنابراین، معمولاً از آنتی اسکالانت‌هایی که درصد اسید پایین‌تری دارند، استفاده می‌شود، برای مثال از آنتی اسکالانت‌های قلیایی برای چنین کاربردهایی بهره برده می‌شود.

کاربرد آنتی اسکالانت اسیدی - دموکریس
کاربرد آنتی اسکالانت اسیدی – دموکریس

عملکرد آنتی اسکالانت اسیدی

آنتی اسکالانت‌هایی که از خاصیت اسیدی برخوردار هستند، از قابلیت و عملکردهای ویژه‌ای برخوردار می‌باشند. از جمله‌ی این عملکردها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آنتی اسکالانت‌های اسیدی در کنترل ماده‌هایی نظیر فلس‌ها شامل سیلیس، کربنات کلسیم، سولفات کلسیم، سولفات باریم و سولفات استرانسیم، موثر شناخته می‌شود.
  • سازگار با غشاهای سیستم تصفیه‌ی‌ آب اسمز معکوس پیشرو (RO) و نانو فیلتراسیون (NF).

فروش آنتی اسکالانت اسیدی

آنتی اسکالانت اسیدی، محصولی موثر در صنعت حساب می‌شود که قابلیت‌ و عملکردهای بسیاری دارد. اما اگر قصد خرید و استفاده از این محصول شیمیایی را دارا هستید، باید به چند نکته‌ی مهم توجه داشته باشید.

نخست باید اطلاع داشته باشید که انتخاب برند معتبری از این محصول، می‌تواند ضمانتی برای کیفیت و مرغوب بودن این ماده‌ی شیمیایی محسوب شود. چرا که متاسفانه برخی از افراد سودجو، با تولید محصولاتی کم کیفیت، درصدد کلاهبرداری و سودجویی‌هایی کلان هستند.

در وهله‌ی بعد، مرکز ارائه دهنده و فروش محصول، بسیار مهم تلقی می‌شود. در چند سال اخیر دیده شده که رد سودجویان در تقلب محصولات با کیفیت خارجی و بین‌المللی، با ظاهر و نشان جعلی، دیده شده. اینجاست که مرکز ارائه دهنده و فروش محصول شیمیایی، از خرید یک برند به‌ظاهر معتبر و جعلی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. زیرا ممکن است مراکز فروش، محصولی بی کیفیت و یا جعلی به‌فروش رسانند.

گروه صنعتی دموکریس، مرکزی با اطمینان برای خرید محصول آنتی اسکالانت اسیدی شناخته می‌شود، زیرا این مجموعه، دارای پشتوانه‌ای قوی با اعتماد ۳۰ ساله‌ی خریداران و مشتریان، در داخل کشور است. این مجموعه با ارائه‌ی معتبرترین برندهای شیمیایی موجود در بازار، درصدد است تا بهترین محصولات بین‌المللی را برای خریداران، عرضه بدارد. بنابراین می‌توانید بدون هیچ‌گونه نگرانی، محصولاتی با کیفیت و اثرگذاری بالا، خریداری نمایید.

اگر قصد خرید آنتی اسکالانت اسیدی را دارا هستید، می‌توانید با تماس از طریق شماره‌های درج شده، با کارشناسان فروش در گروه صنعتی دموکریس تماس حاصل فرمایید. پس از تماس، مطلع شدن از موجودی کالا، ثبت سفارش و پرداخت هزینه، محصول خریداری شده در مدت زمان کوتاه برای خریدارن محترم ارسال خواهد شد.

فروش آنتی اسکالانت اسیدی - دموکریس
فروش آنتی اسکالانت اسیدی – دموکریس

پیشنهاد برای استفاده از آنتی اسکالانت اسیدی

در هنگام استفاده از محلول، می‌بایست نسبه به میزان و درصد استفاده از مواد دقت کامل داشته باشید. طبق دستورالعمل درج شده بر روی محصول توسط شرکت تولید کننده، میزان مورد نیاز از آنتی اسکالانت اسیدی را استفاده کنید. در نظر داشته باشید که هرگونه استفاده‌ی زیاد و بیش از اندازه‌ی مناسب، می‌تواند موجب شکل‌گیری رسوب و مشکلات جدیدی شود.

در صورت استفاده از آنتی اسکالانت اسیدی در سیستم تصفیه‌ی آب اسمز معکوس (RO)، پس از خاموش شدن دستگاه، پخش کننده‌ی مواد را به‌صورت کامل شستشو دهید تا مواد محلول بر روی آن باقی نماند. باقی ماندن مواد بر روی سطوح دستگاه،، امکان بروز آلودگی یا برخی مشکلات را به همراه دارد.

مزایای آنتی اسکالانت اسیدی

آنتی اسکالانت اسیدی از خواص ویژه‌ای برخوردار است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مقرون به‌صرفه: این محلول شیمیایی، در مقایسه با سایر ماده‌های مشابه، از قیمت پایین‌تری برخوردار بوده و از ارزش خرید بالایی برخوردار است.
  • اثرگذاری بالا: توانایی بالای آنتی اسکالانت اسیدی در مقابله با تشکیل رسوب مواد معدنی موجود در آب، از ویژگی‌های این ماده به‌شمار می‌رود.
  • حفظ سطح ph آب: آنتی اسکالانت اسیدی می‌تواند ph مناسب را در آب ایجاد، و حفظ نماید.
  • سازگاری با سیستم اسمز معکوس و نانو فیلتراسیون: آنتی اسکالانت، جزو معدود ماده‌های شیمیایی محسوب می‌شود که با سیستم اسمز معکوس (RO) و نانوفیلتراسیون، قابلیت تطبیق و انجام کار دارد.
  • اثر دافعه الکترواستاتیک: آنتی اسکالانت اسیدی در سیستم تصفیه‌ی آب اسمز معکوس (RO)، حل شده و بر روی میکروکریستال‌های و نمک‌های معدنی، اثر می‌گذارد. این اثر به‌گونه‌ای است که مانع تجمع و شکل‌گیری هرگونه رسوب توسط این مواد می‌شود. به‌طوری که نیروی دافعه بین ذرات افزایش می‌یابد. این نیرو به اندازه‌ای است که آن‌ها در حالت پراکندگی خوبی قرار می گیرند و در نتیجه از احتمال و امکان تشکیل یا بروز رسوب کاسته می‌شود.
مزایای آنتی اسکالانت اسیدی - دموکریس
مزایای آنتی اسکالانت اسیدی – دموکریس

تفاوت آنتی اسکالانت اسیدی با آنتی اسکالانت قلیایی

هر دو نوع از ماده‌ی آنتی اسکالانت نام برده شده، در فرآیند سیستم تصفیه‌ی آب اسمز معکوس (RO) استفاده می‌شوند، اما هرکدام، به یک علت و یک منظور خاص. آنتی اسکالانت اسیدی، در فرآیند تصفیه‌ی آب اسمز معکوس می‌تواند از پوسته‌پوسته شدن ماده‌هایی نظیر کلسیم سولفات (CaSO4)، کربنات کلسیم (CaCO3)، فلوریت (CaF2)، باریم سولفات (BaSO4)، سولفات استرانسیم (SrSO4) و دی‌اکسیدِ سیلیسیم (SiO2) را، کنترل و جلوگیری نماید.

این نوع از آنتی اسکالانت، به‌صورت ویژه برای مهار پوسته‌پوسته شدن ناشی از اکسیدهای فلزی، سیلیکون، کربنات ها، سولفات ها و رسوبات اکسید آهن مناسب هستند.

این ماده‌ی شیمیایی دارای مقیاس بالایی از بازدارندگی است و پلیمرهای نامحلول را با منعقد کننده‌های باقی‌مانده یا ترکیبات سیلیکونی حاوی آلومینیوم یا آهن، تشکیل نمی‌دهد.

اما در ارتباط با کارایی و عملکرد آنتی اسکالانت قلیایی می‌بایست عنوان کرد که این نوع از ماده، به‌طور گسترده در زمینه‌هایی مانند آب قلیایی، آب پر نمک، آب فرآیند (آبی برای فرآیندهای مختلفی از جمله استفاده در دیگ بخار، برج خنک کننده، پوشش و روکش‌دهی) و آب آشامیدنی استفاده می‌شوند.

این نوع از آنتی اسکالانت، برای در نمک‌زدایی از آب دریا به روش غشایی، اثر بازدارندگی بسیار خوب و مطلوبی از خود بروز می‌دهند. همچنین برای کنترل تشکیل رسوب در سیستم‌های جداسازی غشایی و کاهش احتمال رسوب سطح غشاء توسط ذرات، استفاده می‌شوند.

یکی از کاربردهای معروف و شناخته شده‌ی آنتی اسکالات در صنعت، بهره‌گیری از خاصیت ضد رسوب بودن آن است. محلول آنتی اسکالانت وارد آبی که در لوله‌ها و تجهیزات صنعتی در گردش است شده و مانع از هرگونه تشکیل رسوب و گرفتگی می‌شود.

تشکیل و انباشت رسوبات موجود در آب، موجب گرفتگی جریان آب شده و ضرر و زیان‌های بسیاری نیز به تجهیزات و لوله‌ها وارد می‌سازد. هرگونه خرابی در دستگاه‌ها و یا تجهیزات خط تولید، تعمیرات اساسی با هزینه‌های گزاف را می‌طلبد.

از همین خاطر مسئولان سلامت و تجهیزات کارخانه‌ها، برای افزایش عمر مفید دستگاه‌ها و جلوگیری از پرداخت هزینه‌های گزاف تعمیرات، از آنتی اسکالانت در آب دستگاه‌ها و تجهیزات استفاده می‌کنند.

آنتی اسکالانت اسیدی، به‌علت ph پایین و دارا بودن از خاصیت اسیدی بیشتر، در هنگام برخورد با برخی از فلزات، ممکن است منجر به برخی فعل و انفعالات و آسیب به فلز شود. اما آنتی اسکالانت‌های قلیایی با توجه به دارا بودن از ph بالا و اسید کمتر، آسیب خاص یا قابل توجهی به سطوح فلزی و قطعات صنعتی وارد نمی‌سازد.

5/5 - (1 امتیاز)
مشاوره رایگان محصولات:09052327249