حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

91030608021

با ما در تماس باشـید

مولکولارسیو، پلی الکترولیت و رزین سختی گیر | هر آنچه باید بدانید

زمان مطالعه9 دقیقه

تفاوت و شباهت مولکولارسیو، رزین سختی گیر و پلی الکترولیت
تاریخ انتشار : 27 ژوئن 2023تعداد بازدید : 0نویسنده : دسته بندی : مقالات
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

زمانی که از مواد تاثیرگذار در صنایع صحبت می‌شود، ویژگی‌های مولکولارسیو، پلی الکترولیت و رزین سختی گیر با دقت بیشتری نیاز به بررسی خواهند داشت. چنانچه قصد دارید این سه ماده‌ی موثر در صنایع امروزی را با دقت بشناسید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. ویژگی‌های مولکولارسیو، پلی الکترولیت و رزین سختی گیر در ادامه به همراه جزئیات موثر در کاربردشان مورد بحث قرار می‌گیرد.

مولکولارسیو چیست؟

مولکولارسیو به نوعی زئولیت گفته می‌شود که در جدا کردن رطوبت از هوای فشرده، آب از مایعات، آب از گاز و همچنین در جدا کردن گازها از یکدیگر، تأثیر گذار است. به عبارتی این ماده از تأثیرگذارترین ماده‌های جاذب شناخته می‌شود. مولکولارسیو با نام‌هایی همچون غربال مولکولی یا الک مولکولی نیز نام‌برده می‌شود. همچنین عبارت انگلیسی این ماده جاذب، Molecular sieve است.

قابلیت‌های متعددی برای این ماده تعریف شده است. از این قابلیت‌ها می‌توان به انطباق شکل یا اندازه مولکولی اشاره کرد. همچنین این ماده می‌تواند 22 درصد از وزن خود را جذب کند؛ بنابراین می‌توان گفت مولکولارسیو قادر است تا مایعی بدون آب و گاز را تولید کند. یک سری از کاتیون‌ها در مولکولارسیو وجود دارند که در میزان جذب مایعات و آب و سایر ناخالصی‌ها تأثیر می‌گذارند. از این کاتیون‌ها می‌توان به مواردی مثل کلسیم، پتاسیم و سدیم اشاره کرد.

از جمله عواملی که در تأثیر گذاری این ماده اهمیت دارد، ساختار آن است. ساختار این ماده به صورت حفره‌ای و تخلخل است. این حفره‌ها و تخلخل‌ها، منظم، ریز و یکنواخت هستند. علاوه بر این می‌توان گفت در ساختار این ماده، آلومینوسیلیکات مشاهده می‌شود. مولکولارسیوها بیشتر در صنعت استفاده می‌شوند و به همین سبب به اکثر مولکولارسیوها مولکولارسیو صنعتی گفته می‌شود.

به مولکولارسیوی که در دستگاه درایر استفاده شود، مولکولارسیو درایر گفته می‌شود. یک سری از این مواد برای کمپرسورها و تجهیزات هوای فشرده کاربرد دارند، به این مواد مولکولارسیو کمپرسور گفته می‌شود. مولکولارسیو انواع مختلفی دارد و هر یک از این مولکولارسیوها کاربردهای مختلفی دارند. از انواع مولکولارسیو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مولکولارسیو 3a
  2. مولکولارسیو 4a
  3. مولکولارسیو 5a
  4. مولکولارسیو 13x

کاربرد مولکولارسیو

مولکولارسیوها انواع مختلفی دارند و با توجه به نوعشان در کاربردهای مختلفی استفاده می‌شوند. یکی از پرکاربردترین مولکولارسیوهای موجود، مولکولارسیو 3a یا مولکولارسیو 3 انگستروم است.

از این نوع مولکولارسیو برای خشک کردن هوای فشرده، گاز کربنیک، گازهای طبیعی، اتیلن، استیلن، پروپیلن، اتانول و استن کاربرد دارد. همچنین از کاربردهای دیگر این نوع ماده جاذب می‌توان به رطوبت زدایی از گازهای مبرد اشاره کرد. در صنایع غذایی و درمان‌های پزشکی نیز از این نوع ماده استفاده می‌شود. از مولکولارسیو 4a یا مولکولارسیو 4 انگستروم برای حذف یا از بین بردن هوای فشرده استفاده می‌شود.

همچنین می‌توان با این نوع ماده رطوبت CNG را نیز از بین برد. این نوع مولکولارسیو در جداسازی متانول، هیدروکربن و آمونیاک از گازها کاربرد دارد. همچنین این مولکولارسیو می‌تواند آب را از مایعات آلی و گاز جدا کند. در واقع به این عمل حذف آب نیز گفته می‌شود. این جداسازی از گازهایی مثل بوتان، هیدروژن، هلیوم، نیتروژن، هیدروژن و غیره انجام می‌شود.

مولکولارسیو

از این ماده می‌توان برای خشک کردن آب سیستم عایق گازی نیز بهره برد. هیدروکربن‌های اشباع شده نیز توسط این ماده خشک می‌شوند. رطوبت از هوای فشرده با این نوع ماده جاذب قابل حذف است.

مولکولارسیو دیگر، مولکولارسیو 13X است. این نوع مولکولارسیو قدرت جذب بسیار بالاتری دارد. از این نوع مولکولارسیو نیز برای حذف آب یا خشک کردن آن استفاده می‌شود. همچنین این نوع ماده جاذب برای اصلاح گاز نیز کاربرد دارد.

مولکولارسیو 5a یا مولکولارسیو 5 انگستروم از دیگر انواع این مولکولارسیوها محسوب شده و کاربردهای خاص خود دارد. از این نوع ماده جاذب برای تصفیه LPG استفاده می‌شود. بیشترین کاربرد این نوع ماده در جداسازی ترکیبات ایزو و پارافین است. از این مولکولارسیو برای تولید گاز هیدروژن و همچنین حذف CO2 نیز استفاده می‌شود.

خرید مولکولارسیو

قیمت مولکولارسیوها به مقدار، نوع گرید، سایز، سال ساخت و همچنین بسته بندی آن‌ها بستگی دارد. برای خرید مولکولارسیو بهتر است به مراکز فروش معتبر همچون مجموعه دموکریس مراجعه کنید.

پلی الکترولیت چیست؟

یکی از پرکاربردترین و به عبارتی بهترین فلوکولانت‌ها پلی الکترولیت نام دارد. این منعقد کننده، با نام پلی آکریل آمید شناخته می‌شود. همچنین به پلی الکترولیت، الکترولیت پلیمری نیز گفته می‌شود.

الکترولیت‌ها همان نمک‌ها هستند و پلیمر به ترکیباتی با وزن مولکولی بالا گفته می‌شود. پلی الکترولیت‌های تفکیک نشده، اگر خنثی باشند و بار مثبت و منفی را باهم حمل کنند، پلی آمفولیت نامیده می‌شوند. از جمله این پلی آمفولیت می‌توان به پروتئین اشاره کرد. انواع این منعقد کننده عبارت است از: پلی الکترولیت آنیونی، پلی الکترولیت کاتیونی، پلی الکترولیت شیان و پلی الکترولیت تیانران.

شاید نام پلی الکترولیت مایع و پلی الکترولیت خوراکی را نیز شنیده باشید. پلی الکترولیت مایع، یک پلی الکترولیت محلول در آب بوده و ساختار ثابتی در طول زنجیره پلیمری دارد. پلی الکترولیت خوراکی نیز پلی الکترولیتی است که در صنایع غذایی برای حذف رنگ و مصارف اینچنینی از آن استفاده می‌شود. شاید با مقداری مطالعه درباره پلی الکترولیت‌ها، نام پلی الکترولیت basf نیز به چشمتان بخورد. پلی الکترولیت basf پلی الکترولیت تولید شده در شرکت آلمانی basf بوده و از کیفیت بالایی برخوردار است.

 کاربرد پلی الکترولیت

پلی الکترولیت در بیوشیمی و زیست شناسی نقش مهمی را ایفا می‌کند و در همین زمینه کاربردهای زیادی دارد. از پلی الکترولیت در صنایع مختلف استفاده می‌شود. در واقع این ماده یکی از ماده‌های پرکاربرد در صنعت محسوب می‌شود. ی

کی از کاربردهای اصلی پلی الکترولیت تصفیه آب است. به همین دلیل ممکن است نام پلی الکترولیت تصفیه آب را شنیده باشید. این ماده در چرم سازی، کاغذ سازی، اصلاح یا حذف رنگ، بازیافت نفت، پردازش مواد معدنی، تولیدات سم کشاورزی، حفاری، رنگرزی، تصفیه پساب صنعتی کاربرد دارد و این موارد تنها گوشه کوچکی از کاربردهای این ماده محسوب می‌شوند.

کاربردهای دیگر پلی الکترولیت عبارت‌اند از:

  1. زلال سازی آب خام برای تولید آب‌های صنعتی و آشامیدنی
  2. منعقد کردن جامداتی مثل کلوئیدها برای ساخت شکر و غلیظ سازی مایعات
  3. جداسازی جامدات آب برگشتی مربوط به سیستم‌های حرارتی و تبرید
  4. کمک به افزایش جذب آب در صنعت کشاورزی
  5. کمک به عملکرد سیستم‌های تصفیه آب صنعتی و بهداشتی در زمینه منعقد سازی
  6. جداسازی موادی مثل روغن، گریس، جامدات و از این قبیل مواد در صنعت فولاد
  7. جداسازی رنگ و کلوئیدها در محصولات پتروشیمی

خرید پلی الکترولیت

اگر به دنبال خرید پلی الکترولیت هستید، بهتر است قبل از هر چیزی قیمت پلی الکترولیت را استعلام بگیرید. در مواردی قیمت پلی الکترولیت کاتیونی با پلی الکترولیت آنیونی متفاوت است. برای اطلاع از قیمت‌ها و همچنین خرید این ماده می‌توانید به مراکز فروش معتبر پلی الکترولیت از جمله مجموعه دموکریس مراجعه کنید.

رزین سختی گیر چیست؟

یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که آب شرب و آب صنایع با آن مواجه است، سختی است. سختی آب به معنای وجود املاحی مثل کلسیم و منیزیم است. اگر میزان این مواد بیش از حد باشند، مسئله سختی آب مطرح می‌شود. رزین سختی گیر یکی از موادی است که می‌تواند برای رفع چنین مشکلاتی کمک کند. رزین سختی گیر،  به یک نوع دانه شیمیایی یا پلاستیکی گفته می‌شود.

رزین پرولایت می‌تواند به نرمی آب کمک کند. رزین سختی گیر ماده‌ای است که ترکیبات معدنی معلق و همچنین املاح محلول در آب را حذف می‌کند. رزین سختی گیر به طور عمده دارای دو نوع رزین کاتیونی و آنیونی است. رزین‌های تبادل یونی نیز از جمله رزین‌های سختی گیر محسوب می‌شوند و عبارت‌اند از:

  1. رزین سختی گیر پرولایت
  2. رزین سختی گیر هیدرولایت

نام خود رزین در صنعت چسب بسیار شنیده شده و شاید شما هم رزین را به عنوان یک چسب بشناسید. این ماده ترکیبی از پلی استایرن تقویت شده و دیونیل بنزن است.

این پلی استایرن‌ها مانند اسفنج‌های کروی هستند. عمر رزین سختی گیر با پیوندهای الاستیکی دی ونیل بنزن داخل پلی استایرن تقویت می‌شود. معمولاً تبادل یونی دی ونیل بنزن رزین سختی گیر 2 الی 20 درصد است. رزین آنیونی، برای جذب اسید سولفوریک، اسید نیتریک و کلیریدک کاربرد دارد. این رزین‌ها به دو دسته ضعیف و قوی قابل تقسیم هستند. یکی از معروف‌ترین برندهای رزین آنیونی، پرولایت است.

در بسته بندی رزین سختی گیر کاتیونی، نماد RH مشاهده می‌شود. حرف R به معنای رزین و حرف H بیانگر یا نماد کاتیون است. به این نوع رزین‌ها، کاتیون فلزی سنگین نیز گفته می‌شود.

رزین کاتیونی پرولایت، در گریدهای مختلف ارائه شده و معتبرترین و بهترین نوع آن، رزین پرولایت C100E است. رزین پرولایت C100 دارای ظاهری قهوه‌ای است. این دسته از رزین‌ها نیز به دو نوع ضعیف و قوی تقسیم می‌شوند. معمولاً رزین ضعیف بازدهی بهتری دارد. البته کاربردهای این رزین باید مورد بررسی قرار بگیرند تا با توجه به مصرف شما مشخص شود که چه نوع رزینی بازدهی بهتری خواهد داشت.

کاربرد رزین سختی گیر

کاربرد رزین سختی گیر

برای رزین سختی گیر کاربردهای زیادی تعریف شده است. این نوع رزین، مصارف صنعتی و خانگی دارد. رزین سختی گیر آب، یکی از پرکاربردترین موادی است که در صنعت مشاهده می‌شود. با استفاده از رزین سختی گیر آب، رسوبات موجود در آب از بین رفته و سختی آن کنترل می‌شود. در واقع یکی از رایج‌ترین کاربردهای رزین سختی گیر، در زمینه‌ی تصفیه آب است. در سایه این کاربرد، می‌توان از رزین سختی گیر برای موارد زیر نیز استفاده کرد:

  1. موتورخانه
  2. صنعت رنگرزی
  3. سیستم‌های سرمایشی
  4. سیستم‌ها و تجهیزات گرمایشی
  5. چاه‌ها و منابع آب شور
  6. خشک شویی
  7. دیگ‌های بخار
  8. برج‌های خنک کننده
  9. مبدل‌های حرارتی
  10. آب و فاضلاب

قیمت رزین سختی گیر

قیمت رزین سختی گیر، به برند مورد نظر شما، نوع رزین و موارد اینچنینی بستگی دارد. قیمت رزین کاتیونی پرولایت، به نوع آن‌ها بستگی دارد و هر مدل آن قیمت متفاوتی دارد. به ‌عنوان‌ مثال قیمت رزین پرولایت c100e با قیمت رزین پرولایت c100 تفاوت زیادی دارد. همچنین می‌توان گفت قیمت رزین کاتیونی ایرانی مناسب‌تر و مقرون به‌صرفه‌تر از نوع خارجی آن است. البته باید این نکته را نیز در نظر داشت که رزین‌های سختی گیر پرولایت یک برند برتر و بدون رقیب در بین رزین‌ها محسوب می‌شوند.

قیمت رزین پرولایت سختی گیر تحت تأثیر عواملی مثل نوسانات ارز بوده و به این دلیل قیمت دقیقی در دسترس نیست. قبل از خرید رزین سختی گیر، اطلاعات کامل را در خصوص انواع آن و برندهای موجود تهیه کنید و سعی کنید با توجه به نیاز مصرفی خود اقدام به خرید نمایید. جهت اطلاع از قیمت دقیق رزین سختی گیر با کارشناسان دموکریس در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه
مشاوره رایگان محصولات:09052327249