حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

91030608021

با ما در تماس باشـید

فرمالین، کربن اکتیو و پلی الکترولیت چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

زمان مطالعه9 دقیقه

تفاوت فرمالین، کربن اکتیو و پلی الکترولیت
تاریخ انتشار : 3 جولای 2023تعداد بازدید : 0نویسنده : دسته بندی : مواد شیمیایی
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

برای استفاده از مواد متفاوت با خواص گوناگون لازم است قبل از هرچیزی با ویژگی‌های آن‌ها آشنا شوید. شما تا چه اندازه با خواص و نحوه‌ی خرید فرمالین، کربن فعال و پلی الکترولیت آشنایی دارید؟ در این مطلب هرآنچه لازم است در رابطه با این مواد، خواص ‌آن‌ها، قیمت و ویژگی‌هایی که دارند بدانید، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

فرمالین چیست؟

فرمالین ماده‌ای با ترکیب شیمایی CH2O است. این ماده دارای ترکیب آلی بوده و بوی بسیار قوی و تندی دارد. در واقع به فرمالین، فرمالدهید نیز گفته می‌شود و نام اصلی آن همین فرمالدهید است و یک نوع گاز محسوب می‌شود. فرمالدهید ساده‌ترین نوع خانواده آلدهید محسوب می‌شود. به این دلیل که این فرمالدهید، در اکثر مواقع به صورت یک ماده محلول در آب با غلظت 37 درصد یافته می‌شود، به فرمالین معروف شده است.

این گاز توسط الکساندر باتلر در سال 1859 کشف شد و از آن پس در موارد زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرمالین، ناشی از اکسیداسیون متانول است. با دهیدراته شدن متانول و به دنبال آن رخ دادن فرایند اکسید شدن، واکنش در سطح کاتالیست نقره رخ داده و باعث تشکیل گازی به نام فرمالین یا همان فرمالدهید می‌شود.

در بعضی از مواقع تبدیل فرمالین 37 درصد به 10 درصد ضروری است، زیرا ممکن است نوع 37 درصد فرمالین برای کاربردهایی خاص، بسیار قوی باشد. چگالی این ماده، یک کیلوگرم بر متر مکعب محاسبه شده است.

این ماده می‌تواند در اتر، بنزن و سایر حلال‌های آلی حل شود. دمای ذوب این ماده، -92 و همچنین دمای جوش آن، -19 درجه سانتی گراد است. فرمالین در دمای اتاق به صورت ماده‌ای گازی است که رنگی در آن مشاهده نمی‌شود. فرمالین از سوخت‌های ناقصی به دست می‌آید که دارای ترکیبات کربن هستند. از این سوخت‌های ناقص کربندار می‌توان به دود خارج شده از اگزوز ماشین‌ها و آتش سوزی جنگل اشاره کرد. فرمالین به سه صورت در بازار یافت می‌شود. به عبارتی ما سه نوع فرمالین در بازار داریم:

  1. فرمالین مایع
  2. فرمالین گاز
  3. فرمالین قرص

کاربرد فرمالین

فرمالین از جمله ماده‌هایی است که کاربردهای زیادی دارد. از این ماده در صنایع مختلف و مصارف پزشکی به شدت استفاده می‌شود. به عبارتی می‌توان گفت این ماده به‌اندازه‌ای پرکاربرد است که نمی‌توان آن را از صنعت حذف کرد.

کاربرد فرمالین

  1. فرمالین دامپزشکی: فرمالین برای مرغداری‌ها کاربرد دارد. از فرمالین برای ضدعفونی و پاک‌سازی مرغداری‌ها و همچنین دامداری‌ها استفاده می‌شود.
  2. فرمالین دندانپزشکی: فرمالین در دندانپزشکی نیز کاربرد دارد. از فرمالین در صنعت دندانپزشکی برای ضدعفونی و پاک سازی تجهیزات دندانپزشکی استفاده می‌شود. دندانپزشکان این ماده را با مقدار بسیار کمی متانول ترکیب و متیلن اکسید را ایجاد می‌کنند. با این متیلن اکسید که یک فرمالین ضدعفونی اختصاصی است، تجهیزات و وسایل دندانپزشکی را ضدعفونی می‌کنند.
  3. فرمالین مرغداری

در واقع فرمالین ضدعفونی، به فرمالین دندانپزشکی و دامپزشکی تبدیل شده است. همچنین این ماده برای تولید لوازم بهداشتی و آرایشی کاربرد دارد. از دیگر کاربردهای مهم این ماده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ساخت مواد اولیه چسب رزین
  2. تولیدات واکسن
  3. سخت چوب و لایه‌های MDF
  4. تولید هگزامین
  5. رنگ سازی
  6. تولید و ساخت اسفنج‌های قالب گیری
  7. تهیه داروهای ضد انگل
  8. صنعت برق
  9. تولید شوینده‌هایی مثل شامپو، صابون و موارد مشابه
  10. تولید پلیمر آمیلوپلاست
  11. استفاده در صنعت راه و ساختمان
  12. استفاده در آزمایشگاه برای آزمایش ژنومیک
  13. استفاده در صنعت چسب سازی
  14. صنایع پتروشیمی
  15. استفاده در زمینه بافت شناسی برای نگهداری نمونه‌های بیولوژیکی
  16. ضدعفونی استخرهای پرورش ماهی

خرید فرمالین 37 درصد

برای خرید فرمالین 37 درصد، ابتدا باید از قیمت فرمالین مطلع شوید. قیمت این ماده به حجم، برند و درصد آن بستگی دارد. به‌عنوان‌مثال قیمت فرمالین 20 لیتری با فرمالین 10 لیتری متفاوت است. قیمت فرمالین مرغداری تا حدودی فرقی با قیمت فرمالین دامپزشکی ندارد؛ چرا که هر دو مصرف و کاربرد یکسانی دارند. برای خرید فرمالدهید 37 درصد، باید قیمت فرمالدهید را از مراکز فروش فرمالین دموکریس جویا شوید. توجه کنید خرید فرمالدهید به دلیل حساس بودن استفاده باید از مراکز معتبر همچون دموکریس انجام شود. قیمت فرمالدهید را از ما استعلام گرفته و سپس برای خرید اقدام کنید.

کربن اکتیو چیست؟

کربن فعال، با نام‌های کربن اکتیو، زغال فعال یا زغال اکتیو نیز شناخته می‌شود. ذغال فعال، ماده‌ای پر خاصیت محسوب می‌شود. در گذشته به این ماده پادزهر نیز گفته می‌شد. امروزه نیز شاهد استفاده از این ماده در صنایع مختلف هستیم. این کربن، یک پودر سیاه رنگ بوده و از موادی مثل ذغال سنگ نارس، کک نفتی، پوسته نارگیل، خاک اره، ذغال استخوان و ذغال سنگ ساخته شده است. زمانی که این مواد یا زغال در دمای بالا قرار بگیرد، کربن فعال تشکیل می‌شود و در واقع می‌توان گفت ذغال به حالت فعال در می‌آید.

دمای زیاد این کربن یا زغال فعال را تحت فشار قرار داده و ساختار آن را عوض می‌کند. در نتیجه چنین تغییراتی، شاهد ایجاد ذغال اکتیو هستیم. پس از فعال شدن این کربن یا زغال؛ اندازه منافذ و سوراخ‌های آن کوچک می‌شوند. کربن فعال انواع مختلفی دارد. از انواع این کربن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کربن فعال گرانولی
  2. کربن فعال پودری
  3. کربن فعال میله‌ای
  4. کربن فعال خوراکی

این 4 نوع کربن در برندهای کربن اکتیو جاکوبی، کربن اکتیو جاکوبا، کربن اکتیو نوریت، کربن اکتیو ادلر در بازار موجود هستند. مصریان باستان نیز از این ماده استفاده زیادی می‌کردند و این ماده در هر زمان از تاریخ به عنوان یک ماده با ارزش یاد می‌شده. امروزه نیز این ماده کاربردهای مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

کاربرد کربن فعال

هر کدام از انواع کربن‌های فعال می‌توانند کاربردهای مختلف و متنوعی داشته باشند. کربن فعال میله‌ای برای تنظیم  ph  آب کاربرد دارد و از سال‌های دور در ژاپن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این  میزان کربن می‌تواند کلر آب را کاهش داده و آب را متعادل کند. از کربن فعال پودری به عنوان زغال اکتیو تصفیه آب یاد می‌شود. سموم فاضلاب نیز با این کربن قابل دفع و حذف هستند. این کربن به عنوان بافر نیز عمل کرده و می‌تواند سموم آلی و اثرات ناشی از آن را در فاضلاب را دفع کند. کربن فعال گرانولی، برای تصفیه آب کاربرد دارد. با استفاده از این کربن می‌توان بوی نامطبوع و مزه بد آب را از بین برد. به طور کلی این کربن مواد شیمیایی موجود در آب را از بین می‌برد.

به طور کلی کاربردهای کربن اکتیو عبارت است از:

  1. حذف آلاینده‌های گازی
  2. تصفیه آب
  3. سفید کردن دندان‌ها
  4. درمان پوست و سایر کاربردهای درمانی

کربن فعال خوراکی چیست؟

کربن فعال را به صورت خوراکی نیز می‌توان تهیه کرد. کربن فعال خوراکی می‌تواند در کاهش کلسترول بدن مؤثر باشد. این کربن بهتر است زیر نظر پزشک مصرف شود. کربن فعال خوراکی می‌تواند بوی بدن را نیز متعادل کرده و بوی نامطبوع را از بین ببرد.

خرید کربن فعال

شاید با مطالعه این کاربردها بپرسید که کربن فعال خوراکی از کجا بخریم؟ یا به طور کلی کربن فعال را از کجا بخریم؟ قبل از خرید بهتر است از قیمت کربن اکتیو یا قیمت زغال تصفیه آب مطلع شوید. برای خرید کربن اکتیو یا خرید کربن فعال می‌توانید به مرکز فروش کربن فعال دموکریس مراجعه کنید. قیمت کربن فعال در این مرکز مناسب است و می‌توانید با اطمینان خریدتان را انجام دهید.

پلی الکترولیت چیست؟

پلی الکترولیت یکی از پرکاربردترین و به عبارتی بهترین فلوکولانت‌ها محسوب می‌شود. این ماده یک ماده منعقدکننده است. این ماده انعقادی، با نام پلی آکریل آمید نیز شناخته می‌شود. همچنین به پلی الکترولیت، الکترولیت پلیمری نیز گفته می‌شود. در این ماده، الکترولیت‌ها همان نمک‌ها هستند. پلیمر به ترکیباتی با وزن مولکولی بالا گفته می‌شود. پلی الکترولیت‌های تفکیک نشده، اگر به حالت خنثی باشند و بتوانند بار مثبت و منفی را به طور هم‌زمان حمل کنند، پلی آمفولیت نامیده می‌شوند.

از جمله این پلی آمفولیت می‌توان به پروتئین اشاره کرد. پلی الکترولیت‌ها به دو صورت پلی الکترولیت مایع و پلی الکترولیت خوراکی یافت می‌شوند. پلی الکترولیت مایع، یک پلی الکترولیت محلول در آب بوده و ساختار ثابتی در طول زنجیره پلیمری دارد. پلی الکترولیت خوراکی نیز پلی الکترولیتی است که در صنایع غذایی برای حذف رنگ از آن استفاده می‌شود.

کاربرد پلی الکترولیت و انواع آن

به طور عمده پلی الکترولیت‌ها به دو دسته پلی الکترولیت کاتیونی و پلی الکترولیت آنیونی تقسیم می‌شوند. حال در این میان برندهای مختلفی دست به تولید پلی الکترولیت‌های آنیونی و کاتیونی زده‌اند. از این پلی الکترولیت‌ها می‌توان به پلی الکترولیت تیانران، پلی الکترولیت شیان و پلی الکترولیت basf اشاره کرد. پلی الکترولیت در بیوشیمی و زیست شناسی نقش مهمی را ایفا می‌کند و در همین زمینه کاربردهای زیادی دارد. از پلی الکترولیت در صنایع مختلف استفاده می‌شود. در واقع این ماده یکی از ماده‌های پرکاربرد در صنعت محسوب می‌شود. یکی از کاربردهای اصلی پلی الکترولیت تصفیه آب است. به همین دلیل ممکن است نام پلی الکترولیت تصفیه آب را شنیده باشید.

پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب نیز شاید به گوشتان خورده باشد، زیرا یکی از کاربردهای مهم دیگر این ماده، در صنعت تصفیه فاضلاب است. این ماده در صنایع دیگر نیز کاربرد دارد. از جمله کاربردهای دیگر می‌توان به استفاده در چرم سازی، کاغذ سازی، اصلاح یا حذف رنگ، بازیافت نفت، پردازش مواد معدنی، تولیدات سم کشاورزی، حفاری، رنگرزی و تصفیه پساب صنعتی اشاره کرد. کاربردهای این ماده تنها به این موارد محدود نمی‌شود. از کاربردهای دیگر پلی الکترولیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. جداسازی جامدات آب برگشتی مربوط به سیستم‌های حرارتی و تبرید
  2. زلال سازی آب خام برای تولید آب‌های صنعتی و آشامیدنی
  3. کمک به افزایش جذب آب در صنعت کشاورزی
  4. منعقد کردن جامداتی مثل کلوئیدها برای ساخت شکر و غلیظ سازی مایعات
  5. کمک به عملکرد سیستم‌های تصفیه آب صنعتی و بهداشتی در زمینه منعقد سازی
  6. جداسازی رنگ و کلوئیدها در محصولات پتروشیمی
  7. جداسازی موادی مثل روغن، گریس، جامدات و از این مواد در صنعت فولاد

خرید پلی الکترولیت

اگر قصد خرید پلی الکترولیت را دارید، بهتر است قبل از هر چیزی قیمت پلی الکترولیت را از مرکز فروش معتبر دموکریس استعلام بگیرید. در مواردی قیمت پلی الکترولیت کاتیونی با پلی الکترولیت آنیونی متفاوت است و به همین دلیل قبل از خرید لازم است از یک سری موارد مطلع باشید. برای اطلاع از قیمت‌ها و همچنین خرید این ماده می‌توانید با کارشناسان فروش پلی الکترولیت در مجموعه دموکریس در ارتباط باشید.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)
ارسال دیدگاه
مشاوره رایگان محصولات:09052327249