حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

91030608021

با ما در تماس باشـید

تفاوت چربی گیر، سپتیک تانک و پکیج تصفیه فاضلاب در چیست؟

زمان مطالعه7 دقیقه

مقایسه چربی گیر، سپتیک تانک و پکیج تصفیه فاضلاب
تاریخ انتشار : 15 دسامبر 2022تعداد بازدید : 129نویسنده : دسته بندی : مقالات
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

در این مقاله قصد داریم به تفاوت چربی گیر رستوران و آشپزخانه با سپتیک تانک پلی اتیلنی و فایبرگلاس و با پکیج تصفیه فاضلاب بپردازیم. بسیاری از مشتریان هنگام تماس با کارشناسان دموکریس، تفاوت این محصولات با یکدیگر را نمی‌دانند؛ از همین رو این مقاله می‌تواند کمک بسیاری به شما در این زمینه داشته باشد.

چربی گیر رستوران و آشپزخانه صنعتی

در اماکنی مانند رستوران‌ها و آشپزخانه‌های صنعتی، فاضلاب خروجی دارای چربی و مواد روغنی بیشتری است. لذا لازم است قبل وارد شدن فاضلاب به چاه، چربی‌ها و مواد روغنی از آن جدا شود. زیرا اگر این مواد به همراه فاضلاب وارد شبکه  انتقال فاضلاب و در نهایت چاه شوند، سبب مسدود شدن و گرفتگی اتصالات و منافذ چاه را به دنبال خواهند داشت. نتیجه پایانی این کار، عدم کارآیی چاه جذبی در جذب فاضلاب است.

گریس تراپ (Grease trap) یا چربی گیر، دستگاهی است که در قسمت خروجی لوله فاضلاب آشپزخانه صنعتی یا رستوران نصب شده و می‌تواند چربی و روغن‌های زاید را به تله بیندازد. این عمل مانع ورود چربی‌ها به فاضلاب شده و از مسائل مربوط به مسدود شدن سوراخ‌های چاه و هزینه‌های لایروبی آن جلوگیری به عمل می‌آورد.

محل نصب دستگاه چربی گیر فایبرگلاس بعد از خروجی فاضلاب آشپزخانه و قبل از دستگاه سپتیک تانک می‌باشد. چربی‌گیر آشپزخانه صنعتی و رستوران دارای مخزنی است که بعد از ورود فاضلاب به آن، با خنک کردن آن باعث می‌گردد تا چربی‌ها در سطح فاضلاب شناور شده و براحتی جمع‌آوری ‌شوند. در مدل های اتوماتیک مخازن چربی‌گیر، بعد از جمع شدن چربی‌ها، این مواد به درون یک مخزن ذخیره انتقال داده می‌شوند.

چربی گیرهای رستورانی به لحاظ متریالی که از آن ساخته می‌شوند، چندین نوع بوده که شامل چربی‌گیر استیل ضد زنگ، چربی‌گیر کامپوزیتی (پلی اتیلن سنگین HDPE)، چربی گیر بتنی، چربی‌گیر فایبرگلاس و چربی گیر پلی اتیلنی است. توجه داشته باشید که چربی گیرها از نظر کاربرد به شکل، چربی‌گیرهای دستی، اتوماتیک، ثقلی، صنعتی و چربی‌گیر رستوران و آشپزخانه تفکیک شده‌اند. 

کاربرد چربی گیر

چربی‌گیرها در هر مکانی که دارای فاضلاب پرچرب هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند. منظوراز چربی، چربی روغنی و چربی‌های از نوع صنعتی همانند گریس و غیره می‌باشند. برخی مکان‌هایی که از چربی گیر استفاده می کنند عبارتند از:

  • فست فودها و کافی شاپ‌ها
  • تالارهای عروسی و پذیرایی 
  • هتل‌ها، رستوران‌ها و غذاخوری‌ها
  • فودکورت و آشپزخانه‌های صنعتی 
  • مراکز قالیشویی و مبل شویی
  • کارخانجات تولید دارو
  • مدارس شبانه روزی و دانشگاه‌ها
  • صنایع تولید فولاد
  • مراکز بسته بندی انواع گوشت قرمز و مرغ

سپتیک تانک چیست؟

سپتیک تانک (septic tank) سیستمی است که همانند یک واحد پیش تصفیه برای کاهش بار آلودگی فاضلاب‌های خانگی، اداری و واحدهای مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه سپتیک تانک  فاضلاب خروجی از مجتمع‌های مسکونی را تا اندازه‌ای تصفیه می کند که مانع از کور شدن سوراخ‌ها و منافذ چاه‌های جذبی نشوند.

اگر منافذ چاه‌های جذبی مسدود شوند، فاضلاب‌ها به درون آب سفره‌های زیرزمینی نفوذ کرده و موجب آلودگی و خطرات زیست محیطی می‌شوند. وجود دستگاه‌های تصفیه سپتیک پلی اتیلن در منازل، هتل‌ها، آشپزخانه‌های صنعتی، بیمارستان‌ها، کمپ‌های کاری و غیره، کار تصفیه فاضلاب شهری را راحت‌تر کرده و کاهش هزینه‌های این تاسیسات را به دنبال دارند. 

سپتیک تانک‌‌ها متناسب با شرایط محیطی که قرار است در آنجا مورد استفاده قرار گیرند از مواد مختلفی ساخته می‌شوند. سپتیک تانک بتنی، پلی اتیلنی، فولادی، فایبرگلاس از رایج‌ترین آن‌ها است که هریک خصوصیات و قابلیت‌های خاصی دارند. برای اطلاع بیشتر باید گفت که سپتیک‌ تانک فایبرگلاس و سپتیک تانک پلی اتیلنی به دلیل ویژگی‌های منحصر بفرد و عمر طولانی آنها بیشتر مورد توجه کاربران می‌باشند.

از نظر ساختاری دستگاه سپتیک تانک از یک محفظه غیرقابل نفوذ ساخته شده که دارای یک لوله ورودی است. این لوله به اولین حوضچه تانک سپتیک متصل می‌باشد. کار اصلی که در این مخزن صورت می‌گیرد، ته نشین شدن مواد معلق و جامد است. بخش سوم این دستگاه شامل یک دیواره جدا کننده است که مابین دو مخزن حایل گردیده و دارای یک خروجی است. قسمت چهارم، مخزن دوم سپتیک تانک یعنی مخزن شفاف سازی فاضلات می‌باشد. سایر قسمت‌های دستگاه، لوله خروج گازها، بخش خروجی فاضلاب و سیفون را شامل می‌شود. 

سپتیک تانک کار تصفیه را چگونه انجام می‌دهد؟

می‌توان گفت سپتیک تانک یک روش ساده و کم هزینه برای تصفیه فاضلاب‌های خانگی و غیره است. عملکرد این دستگاه براساس تصفیه زیستی و مکانیکی (ته نشینی) به شکلی توام و همزمان صورت می‌پذیرد.

این دستگاه دارای یک مخزن از جنس پلی اتیلن یا بتی بوده که فاضلاب بعد از خروج از واحد مسکونی، وارد آن می‌شود. بعد از ورود فاضلاب داخل تانک دستگاه، سرعت حرکت مایع کم شده و حالت سکون پیدا می‌کند. این امر باعث ته نشین شدن مواد جامد و معلق فاضلاب در ته مخزن شده که به مرور زمان با کمک باکتری‌های بی‌هوازی تجزیه و هضم می‌گردند.

بخش مانده فاضلاب که فاقد مواد معلق است، از سمت دیگر مخزن بیرون می‌ریزد. فرآیند بی‌هوازی مورد استفاده در تانک سپتیک برای تصفیه فاضلاب را می‌توان  به عنوان روشی کم هزینه و ساده با راندمان مطلوب مورد استفاده قرارداد. 

کاربرد سپتیک تانک

  • استفاده در روستاها و بخش‌هایی که دسترسی به فاضلاب شهری ندارند.
  • هتل‌‌ها و رستوران‌هایی که میزان چربی و زائد فاضلاب آنها زیاد می‌باشد.
  • واحدهای آپارتمانی و مجتمع‌های بزرگ مسکونی 
  • در منطقه‌هایی که خاک آنها شنی نبوده و چاه به لایه شن‌زار نمی‌رسد.
  • در بخش‌هایی که به دلیل بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی امکان حفر چاه وجود ندارد.
  • در پروژه‌های طولانی مدت باهدف جلوگیری از آلودگی محیط 

پکیج تصفیه فاضلاب چیست؟

یکی از مشکلات و دغدغه‌های اصلی جوامع بشری، افزایش روزافزون جمعیت و به دنبال آن، فاضلاب بیشتر است. این مسئله ارتباط تنگاتنگی با حفظ محیط زیست داشته و باید راه حلی برای جلوگیری از ورود فاضلاب‌های صنعتی و انسانی به آن، پیدا کرد. خوشبختانه طراحی و ساخت دستگاه‌های مدرن تصفیه فاضلاب توانسته این مسئله را حل نماید.

پکیج تصفیه فاضلاب، دستگاهی است که توانایی پاکسازی انواع فاضلاب‌ها را از آلاینده‌ها شیمیایی، بیولوژیکی و غیره دارد. این دستگاه‌ها با توجه به نوع فاضلاب و مواد آلاینده آن از قسمت های مختلفی ساخته می شوند. 

باید بدانید که بعد از تصفیه فاضلاب توسط دستگاه پکیج تصفیه فاضلاب، کیفیت فاضلاب خروجی به حدی می‌رسد که قابل قبول بوده و امکان وارد کردن آن به محیط زیست و استفاده در مصارف صنعتی و کشاورزی وجود دارد. استفاده از این تجهیزات ضمن تصفیه فاضلاب، مزیت‌هایی دارد که باعث می‌‌شود تا بتوان مشکل کمبود آب و خشکسالی را تا حدودی حل کرده و مانع از ورود بیماری‌های واگیردار شد.

از ویژگی‌هایی که می‌تواند مدیران بخش‌های مختلف را به استفاده از پکیج‌های تصفیه فاضلاب ترغیب کند، اندازه مناسب و اشغال فضای کم بوسیله این تجهیزات است. بخصوص اینکه این دستگاه‌ها قابل حمل و جابجایی بوده و بعد از اتمام پروژه می‌توان آن را به جای دیگر انتقال داد.

همچنین در صنایع بزرگتر، درطی فرآیند تصفیه در داخل پکیج باکتری‌های بی‌هوازی مواد را تجزیه کرده و تولید گاز متان می‌کنند و این گاز قابل بهره‌برداری است. البته مواد زیستی که در داخل دستگاه تجزیه می‌شوند را نیز در طی عملیاتی خشک کرده و بعنوان کود طبیعی قابل استفاده هستند.

کاربرد پکیج تصفیه فاضلاب

در هر محل یا محیطی که امکان تولید فاضلاب باشد، امکان استفاده از پکیج‌های تصفیه فاضلاب وجود دارد. تفاوت این تجهیزات باهم به محیط مورد استفاده و فاضلاب تولیدی آن بستگی دارد. دسته‌ای از صنایع که از پکیج تصفیه فاضلاب استفاده می کنند عبارتند از:

  • پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی 
  • پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی (انسانی)
  • پکیج مورد استفاده در صنایع رنگرزی ونساجی 
  • پکیج تصفیه فاضلاب کارخانجات تولید مقوا و کاغذ
  • دستگاه تصفیه فاضلاب کارواش‌های اتومبیل و فرش 
  • تصفیه فاضلاب صنعت چرم سازی و مواد معدنی 
  • پکیج تصفیه فاضلاب صنایع فلزات سنگین و پتروشیمی
  • تجهیزات تصفیه فاضلاب‌های بیمارستانی 
  • استفاده از پکیج تصفیه در ترمینال‌ها و مجتمع‌های بزرگ مسکونی و فرودگاه‌ها

در این مقاله به بررسی کلی هر سه دستگاه چربی گیر، سپتیک تانک و پکیج تصفیه فاضلاب پرداختیم. چنانچه همچنان سوالاتی پیرامون خرید و یا قیمت این دستگاه‌ها دارید، و یا احساس می‌کنید نیاز به مشاوره تخصصی درباره این محصولات دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در دموکریس تماس گرفته و از متخصص‌ترین افراد سوال خود را بپرسید.

باید در نظر بگیرید که برای محاسبه هر کدام از دستگاه‌های فوق، فرمول‌ها و شرایط خاصی نیاز است که تنها متخصصان می‌توانند محاسبه دقیق آن را انجام دهند.

 

5/5 - (3 امتیاز)
مشاوره رایگان محصولات:09052327249