از جمله سازه های مدرنی که میتوان به دلیل سرعت بالا در اجرا، هزینه پایین طراحی و ساخت، نمای بسیار زیبا و شیک و… برای جایگزینی سازه های بتنی و فلزی استفاده نمود، LSF میباشد. این نوع سازه که مخفف light steel frame است با تکنولوژی مدرن تر نسبت به بقیه طراحی و تولید می شود که دارای مزیت های فراوانی است. اما برای اکثر افرادی که مشتاق به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این نوع سازه پیش ساخته هستند، قصد داریم تا بررسی کاملی در رابطه با پوشش سقف و دیواره های LSF داشته باشیم.
آنچه در این صفحه خواهید خواند
Toggleسازه پیش ساخته LSF چیست؟
سازه پیش ساخته LSF روشی برای طراحی و تولید اسکلت بندی سازه با استفاده از فولاد گالوانیزه میباشد که این نوع فولاد به روش سخت نورد ساخته میشود. به دلیل استفاده از مصالح سبک در سازه پیش ساخته LSF، وزن سازه تا 60 درصد نسبت به سازه های بتنی و فلزی سبک تر میباشد که در نتیجه مقاومت سازه نسبت به ارتعاشات زمین بالاتر از بقیه سازه ها است.
تا جایی که میتوان گفت سازه پیش ساخته ال اس اف میتواند تا 8 ریشتر زلزله را تحمل کند که خود برگه برنده این نوع سازه است. اکثر افرادی که قصد سفارش خانه پیش ساخته LSF را دارند و نگران پوسیدگی، زنگ زدگی، تخریب راحت آن به وسیله افراد و… هستند، لازم به ذکر است به دلیل استفاده از پوشش ها مناسب این نوع سازه در برابر رطوبت و بارش باران حتی متوالی، آتش سوزی، تخریب توسط حشرات، تخریب توسط هر گونه عامل خارجی و… مقاومت به اندازه و حتی کمی بیشتر را دارد.
از این رو بیشتر از سازه ال اس اف در مناطق مرطوب مانند شمال ایران ( رشت، گیلان، گرگان، انزلی و… ) استفاده میشود که برای ویلا سازی بسیار مناسب است. حتی میتوان گفت که برای ویلا سازی این نوع سازه طراحی شده است.
پوشش دیواره های خانه پیش ساخته LSF
بعد از اسکلت بندی سازه توسط مهندسین و افراد مجرب و کارآزموده، نوبت به پوشش دیواره ها میرسد. برای پوشش دیواره ها از 3 لایه بهره برده میشود که یک لایه درونی به عنوان عایق بندی و دو لایه بیرونی به عنوان پوشش قلمداد میشود.
جنس لایه درونی از پلی استایرن ( بسته به تشخیص مهندس مربوطه ممکن است از ماده های دیگری نیز استفاده شود ) به ضخامت ۵ سانتی متر میباشد که دارای مزایایی مانند :
- مقاوم در برابر آتش سوزی
- دافع انواع حشرات
- عایق برودتی بسیار مناسب
- عایق صدا و ایزوله کردن محیط
- وزن بسیار سبک
- و…
میباشد. پس از آن نوبت به پوشش ها خارجی میرسد که از تخته های OSB استفاده میشود. این نوع تخته ها از تراشه های چوبی دارای جهت با دانسیته تقریبا 4 در شرایط خاص دمایی و فشار تولید میشوند. به دلیل ساخت و تولید این نوع تخته ها در شرایط محیطی خاص، ویژگی ها و مزایای بسیار خوبی را دارا هستند :
- ضد قارچ و کپک زدگی در مناطق دارای رطوبت
- عایق مناسب دمایی و عدم انتقال دما بین فضاهای مختلف
- ضد حریق و مقاومت بالا در برابر حرارت
- سبکی بالا و استحکام بالا تر در سازه های مختلف
- و…
با ترکیب این دو متریال با یک دیگر، در نهایت پوشش بسیار عالی به دست میآید که تمامی ویژگی های مناسب را برای استفاده در ساخت ساز دارد. بعد از نصب و مونتاژ این مواد، میتوان از بتنه و گچ برای پوشش روی آن ها تا ضخامت 5 سانتی متر استفاده نمود و بعد از آن از هر نوع پوشش تزئینی مانند کاغذ دیواری، دیوار پوش، کناف و … استفاده کرد.
پوشش سقف سازه های LSF
برای پوشش سقف سازه های ای اس اف دو روش مرسوم میباشد. اولی مورد مربوط به سقف شیب دار بوده و دومین روش مربوط به سقف صاف و مسطح میباشد.
در روش اول یعنی سقف شیب دار میتوان از مواد و متریال های مختلفی مانند:
- ساندویچ پانل سقفی با ضخامت های مختلف
- ورق گالوانیزه یا آلوزینک در ضخامت های مختلف
- پوشش OSB به همراه ایزوگام
- اجرای سقف سفالی
که در صورت استفاده نکردن از پشت بام کاربرد دارد و به دلیل شیب بندی و عایق بندی مناسب سازه را بیش از پیش در برابر بارش باران، برف، رطوبت و … مصون میدارد.
روش دوم مربوط به سقف مسطح و صاف است که در صورت استفاده از پشت بام به صورت محدود ( بسته به نوع ساختمان و کاربری آن )، از این روش برای پوشش سقف استفاده می شود به صورتی که :
- ابتدا تخته های 3 لا یا OSB نصب میگردد
- بعد از آن ملات مخصوص برای شیب بندی و پوشش بر روی تخته قرار میگیرد
- و در مرحله آخر ایزوگام بندی انجام میشود.
در صورت استفاده زیاد از سقف خانه پیش ساخته ال اس اف، مرحله ملات و شیب بندی به همراه ایزوگام حذف شده و به جای آن :
- تخته سه لا، OSB یا ورق های سینوسی روی joist ها اجرا می شود
- سپس مش بندی روی لایه قبلی اعمال میشود
- لایه بتن به ضخامت 8 سانتی متر روی دو لایه قبلی اجرا شده
- سپس شیب بندی با ملات مناسب و ایزوگام انجام میگیرد.
پوشش کف و درب پنجره LSF
برای پوشش کف سازه پیش ساخته LSF میتوان روش ها و متریال های مختلفی را اعمال نمود مانند :
- برای طبقه هم کف میتوان از یک دال بتنی با ضخامت ده سانتی متری بهره برد که بر روی آن انواع پوشش هایی مانند سرامیک، کف پوش، پارکت و… قابل اجرا است.
- برای طبقه دوم و بالاتر میتوان از تخته سه لا با ضخامت 15mm همراه با عایق بندی میان آن ها استفاده کرد بعد از آن از کاشی و سرامیک همراه با سیمان و ماسه برای کف پوش استفاده کرد که به جای ملات چسب نیز مناسب است.
- همچنین برای طبقه دوم و بالاتر میتوان به جای تخته سه لا از تخته های سینوسی با ضخامت 0.8mm استفاده کرد که هم کاشی و سرامیک با ملات ماسه و سیمان رو آن اجرا میشود و هم پوشش کاشی و سرامیک با چسب و بدون ملات
اما برای نصب و درب و پنجره هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و به سادگی میتوان هر نوع پنجره ( آلومینیومی، PVC، UPVC، چوبی و… ) و هر نوع درب ( PVC،UPVC، آلومینیومی، ضد سرقت و… ) نصب و اجرا نمود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با سازه های پیش ساخته LSF و خرید و سفارش ساخت آن با مشاوران گروه تولیدی صنعتی دموکریس در ارتباط باشید.